Waarmee kunnen wij u helpen?

  Marktsegment

  FinTech

  De invloed van technologie op de financiële sector is enorm. FinTech-bedrijven schudden de financiële sector op. Gevestigde partijen kijken actief naar partnerships met startups of nemen ze over. Van Doorne begeleidt al jaren bestaande en startende fintech-bedrijven op alle relevante terreinen.

  Markttoetreding

  Nieuwe financiële diensten worden ontwikkeld door nieuwe spelers in de markt, terwijl gevestigde financiële ondernemingen eigen innovatieprogramma's ontwikkelen om de concurrentie met innovatieve FinTechs aan te gaan. Het toetreden tot de markt en het lanceren van nieuwe diensten en producten, gaat gepaard met veel juridische vragen. Kenmerkend daarbij is dat de huidige wetgeving, op bijvoorbeeld het gebied van financieel toezicht of privacy, complex is en vaak niet aansluit bij nieuwe innovatieve concepten.

  Transacties

  FinTech is vooral ook samenwerken. Dat kan op allerlei manieren, van joint-ventures, financieringen tot zelfs volledige overnames. Al deze transacties spelen zich af in een gereguleerde omgeving, waar kennis van meerdere juridische terreinen, maar vooral ook kennis van de markt een noodzaak is.

  Full service

  Met de bundeling van diverse type FinTech-specialisten in één multidisciplinair team, hebben wij gekozen voor een unieke marktbenadering en propositie. Niet alleen zijn wij hierdoor in staat integrale oplossingen te bieden voor onze cliënten op dit gebied, maar ook zijn wij daarmee innoverend in de markt. Onze cliënten zijn banken, betaaldienstverleners en vele andere partijen die zich met FinTech bezighouden. Daarbij hebben wij een focus op betalen (PayTech), verzekeringen (InsurTech) en pensioenen (PensionTech).

  Lees meer

  Voor meer informatie over hoe Van Doorne u kan bijstaan op het gebied van FinTech-gerelateerde vraagstukken en voorbeelden van onze diensten kunt u contact opnemen met Louis Jonker.