Waarmee kunnen wij u helpen?

  Thema

  Bent u klaar voor Brexit?

  Op 24 december 2020 hebben de onderhandelaars van de Europese Unie (de EU) en het Verenigd Koninkrijk (het VK) een Brexit-akkoord bereikt over het nieuwe partnerschap tussen de EU en het VK. Dit akkoord bevat de regels die vanaf 1 januari 2021 gelden in de relatie tussen de EU en het VK.

  Ondanks dat het VK al op 31 januari 2020 de EU heeft verlaten, heeft de Brexit pas echt impact sinds 1 januari 2021. In de tussenliggende periode gold een overgangsperiode waarin het VK zich aan alle EU-regels en wetten moest blijven houden. Deze overgangsperiode eindigde op 31 december 2020.

  Vanaf 1 januari 2021 is een nieuw EU-VK partnerschap ingegaan en sindsdien gelden er nieuwe regels in de relatie tussen de EU en het VK. Een aantal daarvan zijn geregeld in het Brexit-akkoord. Het akkoord is een handels- en samenwerkingsakkoord en heeft als voornaamste gevolg dat de EU en het VK nu niet hoeven terug te vallen op de voorwaarden van de Wereldhandelsorganisatie (WHO). Veel onderwerpen zijn echter (nog) niet geregeld in het akkoord, waardoor de komende jaren voor bepaalde thema's alsnog onzekerheid zal zijn.

  Wat zeker is, is dat het Brexit-akkoord en het nieuwe EU-VK partnerschap gevolgen heeft voor veel ondernemers. Op deze themapagina vindt u links naar artikelen over de impact van Brexit in diverse praktijkgebieden. Mocht uw vraag niet beantwoord worden in een van deze artikelen, aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze specialisten.

  Van Doorne Brexit-team

  We hebben een speciaal Brexit-team opgezet om (buitenlandse) bedrijven te ondersteunen in proces- en verzekeringsrecht, financieel recht, fiscaal recht, privacy, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, insolventie en herstructureringen, energie en milieu, consumentengoederen en retail en het Europees en mededingingsrecht.

  Ons Brexit team is beschikbaar voor al uw vragen over de mogelijke impact van de Brexit op uw onderneming. Aarzel niet om contact op te nemen met een van onze specialisten.

  Altijd op de hoogte met onze updates

  Meer over